Суспільство
4 квітня 2018
Громадяни 46 країн можуть оформити візу в Україну, не виходячи з дому
Е-Віза є абсолютно новітнім для України проектом, який реалізується в нашій державі уперше з метою модернізації існуючих процедур у візовій сфері.
news-image

Міністерство закордонних справ розпочало он-лайн оформлення іноземцям електронних віз для в’їзду в Україну з діловою або туристичною метою.

Про це інформує сайт МЗС, пише «Є!» з посиланням на УП.

Зазначається, що е-Віза є абсолютно новітнім для України проектом, який реалізується в нашій державі уперше з метою модернізації існуючих процедур у візовій сфері.

Для оформлення е-Візи необхідно здійснити кілька кроків: заповнити анкету он-лайн, завантажити скановані копії необхідних документів, заплатити на сайті банківською карткою (платіжних систем MasterCard Worldwide чи Visa International) та роздрукувати отриману на електронну адресу електронну візу.

Серед переваги е-Візи МЗС називає дистанційне подання документів у будь-який зручний час та отримання е-Візи без необхідності відвідування консульської установи, можливість онлайн відстеження стану оформлення е-Візи, централізоване оформлення усіх е-Віз в МЗС України, постійну інформаційну підтримку заявників на evisa@mfa.gov.ua.

Час оформлення електронної візи – до 9 робочих днів. Її вартість складає 65 доларів США. Строк дії – разова до 30 днів.