Політика
4 квітня 2018
Держдеп запропонував Росії замінити висланих з США дипломатів
Напередодні США прийняли рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття консульства РФ в Сіетлі.
news-image

У Держдепі заявляють, що США і Росія можуть замінити дипломатів, висланих минулого тижня, і стверджують, що це стандартна практика. Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву речника Держдепу, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"Як завжди буває і як бувало у подібних випадках у минулому, російський уряд має право попросити акредитацію на вакантні позиції у своїй дипломатичній місії", - заявили у Держдепі.
"Кожен з запитів на акредитацію розглядатиметься окремо", - йдеться у заяві.
"Росія не повідомляла нам, що збирається зменшити загальне число дипломатів, які можуть працювати на території країни. Тому ми припускаємо, що США можуть відправити запит на акредитацію нових дипломатів, які займуть місце висланих з країни", - додав представник Держдепу.

Також він підкреслив, що заповнення колишнього числа співробітників дипмісій можливе тільки на двосторонній основі.

США прийняли рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття консульства РФ в Сіетлі, в рамках узгоджених зусиль з союзниками, щоб покарати Росію за напад із застосуванням смертоносної нервово-паралітичної речовини на початку цього місяця у Британії.

Російська влада у відповідь заявила про висилку 60 американських дипломатів і закриття генконсульства США в Санкт-Петербурзі.

Читайте також: «ВКонтакте» випав з ТОП-10 найбільш відвідуваних сайтів в Україні