Суспільство
4 квітня 2018
Атака кліщів: лікарі попереджають про небезпеку
Такі температури (від 5 до 20 градусів тепла) найбільш сприятливі для кліщів.
news-image

Потепління викликало збільшення випадків укусів кдіщів. Їх головна небезпека у ризику зараження хворобою Лайма. Хворі часто звертаються за допомогою, коли захворювання перейшло в хронічну форму і вилікувати його вже не можна. Про це пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

"Такі температури (від 5 до 20 градусів тепла) найбільш сприятливі для кліщів. Тому вони особливо активні в цей час", - зазначив Павло Дяченко, науковий співробітник Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського НАМН України.

Тому потрібно не чекати симптомів, а заздалегідь здати аналіз крові на бореліоз і пройти курс лікування в разі позитивного результату.

Експерт рекомендує регулярно користуватися репелентами. Найбільш ефективні з усього асортименту - спреї або краплі з діетілтолуамідом, альфаметріном або перметріном (порядку 24-30% в складі).

При цьому забути, що кліщі чекають тільки на деревах. Найчастіше їх можна зустріти у високій траві або в кущах. Зазвичай вони живуть у стоптаних стежок, тому використовуйте засіб навіть під час прогулянки в парку чи вздовж алеї, а не тільки збираючись до лісу на пікнік.

Читайте також:Над Чорним морем в Одесі помітили рідкісне явище: неймовірні фото та відео