Політика
4 квітня 2018
Туреччина звинуватила канцлера Австрії у найбільшій в Європі брехні
Турецький міністр сказав, що Курц продемонстрував "більш расистський підхід, ніж расисти".
news-image

Турецький міністр у справах ЄС Омер Челік заявив, що позиція Австрії стосовно Туреччини перейшла від опозиційної до ворожої. Про це він сказав 4 квітня в Анкарі, повідомляє Hurriyet Daily News, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Челік розкритикував нещодавні заяви австрійського канцлера Себастіана Курца, який закликав ЄС припинити переговори з Туреччиною про вступ до ЄС. Турецький міністр сказав, що Курц продемонстрував "більш расистський підхід, ніж расисти".

"Висловлювання на кшталт "давайте закінчимо відносини Туреччина- ЄС, але давайте покращимо наші відносини в інших сферах", - це найбільша брехня, висловлена сьогодні в Європі", - сказав Челік.
"Головне питання щодо Туреччини - перспектива повноправного членства. Я хочу ще раз заявити, що ми ніколи не приймемо якийсь інший підхід, крім повного членства", - додав він.

Відносини між Австрією та Туреччиною погіршились у тому числі наприкінці 2016 року після того, як Відень обмежив можливість турецьких урядовців провести кампанію в країні напередодні конституційного референдуму в Туреччині, що закріпив владу Ердогана.

Читайте також: В МЗС назвали кількість українських дипломатів, що працюють в Росії