Події
4 квітня 2018
Сестра Савченко заявила, що невідомі заклали в її авто вибухівку
Окремо жінка розповіла про стан утримуваної під вартою сестри.
news-image

Сестра нардепа Надії Савченко розповіла, що в її автомобілі виявили вибухівку, яка мала спрацювати на великій швидкості.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Я віддала свій автомобіль на спеціальний технічний огляд. Фахівці знайшли у ній закладку на вибухівку. На відповідній швидкості спрацювало б. Не здивуюся, якщо зараз арештовуватимуть всіх, хто не погоджується з чинною владою. Влада, узурпована Петро Олексійович, прибирає усю конкурентну опозицію. Тому я вважаю, що справа Надії є повністю політизованою", – зазначила вона, додавши, що за нею стежать.

За словами Савченко, нині вона сподівається на допомогу "друзів із ЄС та США".

"Ці люди брали участь у визволені Наді з російського полону. Вони знають її. Тому наші партнери добре розуміють, хто в Україні є агентами Кремля. Я написала лист Трампу і дуже сподіваюся на втручання у ситуацію", – сказала Віра.

Окремо жінка розповіла про стан утримуваної під вартою сестри, з якою мала побачення у відділі забезпечення досудового слідства СБУ.

"Надія має досвід голодування у Росії і знає реакцію свого організму. Але їй не дозволили пити воду, вона вживає сиру, з-під крану. Це спровокувало спазми шлунку, кроваве блювання, а також підвищену температуру. Тому її шляхи дихання осушені. Я їй передала краплі і спілкувалася з штатним лікарем СІЗО. Він сказав, що давав пігулки. Утім, Надія не прийматиме їх систематично, бо у капсули можна насипати що завгодно", – пояснила вона.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада зняла із Савченко недоторканність і дозволила притягнення до кримінальної відповідальності й арешт.

Савченко звинувачують у підготовці масштабного теракту проти керівництва країни з метою державного перевороту. Голосувати проти Савченко депутатів переконало 30-хвилинне відео. На ньому вона разом зі своїм спільником Володимиром Рубаном у деталях планують терористичну атаку із тисячами жертв у Києві.

Раніше Шевченківський районний суд Києва обрав для Савченко запобіжний захід у вигляді двох місяців за ґратами, а нардеп оголосила голодування. А 29 березня Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення Шевченківського райсуду щодо 

Суд залишив Савченко під арештом
тримання під вартою народного депутата Надії Савченко.

Читайте також: Українського активіста в Криму побив російський конвой
Читайте також: Поліція вилучила вибухівку в пасажира метро у Києві