Події
4 квітня 2018
Напад на патрульних в Чернівцях: порушникам загрожує до 5 років ув’язнення
Урешті вгамовувати порушників з’їхались кілька екіпажів патрульної поліції.
news-image

У Чернівцях двоє патрульних постраждали під час затримання водія, що втрапив у ДТП
 Чернівецькі патрульні спробували затримати пасажирів та водія авто, що потрапило в ДТП. Але наразилися на серйозний спротив. Довелося навіть викликати підкріплення. Зрештою, хуліганів затримали, але як з'ясувалося і самі копи діяли з порушенням інструкцій, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Відео штовханини з копами,  зняте на околиці Чернівців.  Так закінчилася спроба патрульних зупинити автомобіль.

Вранці екіпаж патрульної поліції отримав орієнтування на іномарку, водій якої влаштував дрифт біля житлових будинків та заправки. Утім, на вимогу зупинитися водій відреагував неадекватно та почав тікати. Наздогнати його вдалося за кілька кілометрів, автівка знесла паркан та врізалась у дерево.

В авто їхали четверо. Поки на одного з них патрульні вдягали кайданки, інший - штовхнув поліцейську. Та у відповідь бризкає з газового балончика.

Урешті вгамовувати порушників з’їхались кілька екіпажів патрульної поліції. Довелося застосувати силу і спецзасоби. 

У результаті сутички двоє патрульних отримали травми, кажуть у поліції.  У одного копа забій руки, у дівчини, яку штовхав водій – забій ребер.  У патрульці кажуть, що їхні співробітники діяли належним чином. Щоправда, одне порушення визнають, що на виїзд копи не одягнули нагрудні камери. Тож відео інциденту є лише те, яке зняв один із затриманих.

Чотирьох затриманих порушників забрали у райвідділок, проходити освідчення на алкоголь та наркотики вони відмовились.  Проти них вже порушили кримінальне провадження щодо нападу на працівників поліції - це карається ув’язненням на п’ять років. 

Читайте також: У Чернівцях на поліцейську, яка оформляла ДТП скоїли напад (відео)