Україна та Єврозоюз виділять € 270 млн на Фонд енергоефективності
Фінансування з бюджету ЄС буде здійснюватися на підставі Європейського інструменту сусідства, максимальний внесок з боку ЄС складе € 50 млн.
news-image

Уряд схвалив розпорядження про підписання договору з Єврокомісією про фінансування програми підтримки енергоефективності в Україні — ЕЕ4U терміном на сім років.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», пише «Є!».

Згідно з розпорядженням, ЄС направить кошти для підвищення енергоефективності в житловому секторі України, зменшення викидів CO2 і надання допомоги індивідуальним домогосподарствам або групам домогосподарств в здійсненні інвестицій в енергоефективність своїх будинків на суму € 268 млн.

Фінансування з бюджету ЄС буде здійснюватися на підставі Європейського інструменту сусідства, максимальний внесок з боку ЄС складе € 50 млн.

Співфінансування програми також здійснюватиме Німеччина — в розмірі € 15 млн терміном на чотири роки і Україна — на суму € 203 млн (близько 1,6 млрд грн щороку протягом п'яти років).

Внесок ЄС у Цільовий фонд багатьох донорів буде спрямований на підтримку діяльності Фонду енергоефективності. Банкам-партнерам (державні і приватні українські банки) буде доручено встановлення зв'язків з бенефіціарами, а також прийом, обробка і схвалення заявок.

На початку січня повідомлялося, що Україна та Євросоюз перебувають на фінальній стадії підписання Угоди про співпрацю щодо співфінансування Фонду енергоефективності. Підписання документа відкриває доступ до донорської допомоги від ЄС на 50 млн євро у цій сфері.

На початку 2017 року повідомлялося, що Євросоюз готовий виділити 100 млн євро на Фонд енергоефективності.

Читайте також:Відновлення Донбасу: відомий економіст підрахував скільки потрібно грошей і часу

Читайте також:Вакарчук прокоментував можливу участь у виборах президента України