Суспільство
5 квітня 2018
Нічого страшного: Супрун розповіла про користь протягів
Аби почувати себе в тонусі та бути більш здоровим – потрібно частіше дихати свіжим повітрям. Якщо людина ненадовго потрапить під протяг, то нічого страшного не станеться.
news-image

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Cупрун написала у Facebook, що через протяг не можна застудитися, і він допомагає почувати себе в тонусі. Про це пише «Є!» з посиланням на ICTV.

– Сам по собі протяг не є чимось поганим. Як не є поганим і вітер. Адже люди найчастіше хворіють від інфекцій, які є в повітрі, а не від самого повітря. Тому протяг як такий не загрожує здоровій людини, – написала Супрун.

За її словами, аби почувати себе в тонусі та бути більш здоровим – потрібно частіше дихати свіжим повітрям. Якщо людина ненадовго потрапить під протяг, то нічого страшного не станеться.

– Інша річ – тривале переохолодження або ж сильний потік повітря, спрямований, наприклад, в область шиї чи обличчя. Тоді й за 10 хвилин можна захворіти. Адже це загрожує запаленням м’язів, нервів та може активізувати збудники хвороб, які є в організмі, – додала Супрун.

В.о міністра, також заявила, що кімнати можна провітрювати та нічого не боятися. Просто не потрібно зловживати цим.

 

Читайте також:Які саме овочі потрібно їсти частіше, щоб не заробити інсульт – визначили вчені