Політика
5 квітня 2018
Місцева влада має стати партнером центральної, - Порошенко
Порошенко зазначив, що уособленням влади є також співробітники ЖЕКів і центрів адміністративних послуг, лікарі, вчителі, поліцейські, місцеві суди.
news-image

Порошенко наголосив, що центральна влада віддала на місця багато повноважень та ресурсів Місцеві органи влади, які у рамках децентралізації отримали багато повноважень, мають стати партнером центральної влади та розділити з нею спільну відповідальність за майбутнє країни, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Про це сказав президент України Петро Порошенко у Вінниці на розширеній урядовій нараді  з питань децентралізації та регіонального розвитку у четвер, 5 квітня, передає прес-служба глави держави. Порошенко наголосив, що центральна влада віддала на місця багато повноважень та ресурсів.

"Подібно до того як держава добровільно розділила з органами місцевого самоврядування важелі впливу, так і місцеві виборні органи мають розділити з центром спільну відповідальність за майбутнє країни", - підкреслив президент.

Порошенко зазначив, що уособленням влади є також співробітники ЖЕКів і центрів адміністративних послуг, лікарі, вчителі, поліцейські, місцеві суди. 

"Ми маємо піклуватися про те, щоб влада була повернута обличчям і піклувалася про людей. Щоб влада була здатна захистити і допомогти людині… Я готовий бути з вами чітким партнером ", - сказав глава держави.

У контексті децентралізації президент відзначив важливість легалізації заробітних плат, що збільшить надходження до місцевих бюджетів. Крім того, у рамках Угоди про асоціацію в Україні нині відчувається дефіцит робочої сили. 

"Платіть людям більше, платіть людям легально. Тоді в них буде менша мотивація їхати на заробітки за кордон, руйнувати родини, створювати соціальну напругу та соціальні проблеми", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше під час урядової наради у Вінниці Порошенко назвав децентралізацію "дієвою протиотрутою від федералізації".

Читайте також:«Балансую на межі». Аваков відповів на запитання про відставку