Події
5 квітня 2018
Держслужбовцям Грузії заборонили купувати чорні авто
Відмова від чорних автомобілів була ініціативою прем'єр-міністра Грузії Георгія Квірікашвілі.
news-image

Уряд Грузії схвалив указ, який забороняє державним структурам купувати автомобілі чорного кольору за бюджетні кошти. При цьому для держслужбовців рекомендовано закуповувати економні моделі автомобілів.

Про це свідчить відповідний указ, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Відмова від чорних автомобілів була ініціативою прем'єр-міністра Грузії Георгія Квірікашвілі, який раніше закликав членів уряду залишити в минулому епоху чорних джипів і пересісти на авто інших кольорів.

Відтак, автомобілі всіх класів, призначені для державних службовцівГрузії, можуть бути будь-якого кольору, окрім чорного. Зазначимо, що заборона поширюється на міністерства, юридичних осіб публічного права, які перебувають у підпорядкуванні міністерств, а також на адміністрацію уряду.

Варто наголосити, що пропозиції про визначення класу та категорії автомобіля, яку купують за державні гроші, схвалюватимуть відповідні відомства.

Тепер грузинські міністерства та відомства повинні подати до 25 квітня на розгляд уряду план оптимізації автопарку. А місцеві органи влади повинні передати міністерству фінансів автомобілі, які вийшли з ладу та не підлягають ремонту.

Читайте також: В уряді збільшили витрати на утримання топ-чиновників
Читайте також: У Києві для туристів створять мережу прокату електрокарів