Події
6 квітня 2018
НАБУ засекретило розслідування справи про виграші Ляшка в лотерею
Спочатку він виграв майже 284 тисячі гривень, потім 134 тисячі і насамкінець іще 153 тисячі гривень.
news-image

Кілька днів тому сплив термін, на який Солом’янський суд столиці надав доступ детективам до результатів виграшів національної лотереї за участі Олега Ляшка.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Антикорупційне бюро розпочало перевірку декларації головного "радикала" після появи в ній півмільйонного виграшу, передає ТСН. Торік Олег Ляшко придбав будинок у Козині за 15 мільонів і виграв більше півмільйона гривень у лотерею. При цьому щастило йому аж тричі. Спочатку він виграв майже 284 тисячі гривень, потім 134 тисячі і насамкінець іще 153 тисячі гривень. Фортуні Ляшка першими здивувалися фахівці з теорії ймовірності. 

"Одна десятимільйонна – така ймовірність, якщо ви купили один лотерейний квиток і виграли", - каже професор математики.
Директор центру протидії корупції Віталій Шабунін упевнений, що декларування нардепом Олегом Ляшком виграшів, яких ніколи не було, – це легалізація корупційних прибутків.
"Загалом, це класична схема, яка використовується в усьому світі, коли незаконні статки легалізуються через лотерею. Або через виграш в карти, або через виграш в казино", - заявляє Шабунін.

 Минулий рік для Олега Валерійовича став надзвичайно вдалим. Крім свого маєтку в елітному Козині, він добудував дім й своїй безробітній цивільній дружині Росіті та пересадив її з громадського транспорту на дорогий позашляховик вартістю в два з половиною мільйони гривень.   

Журналісти кілька разів звертались і до "Радикальної партії", й до Олега Ляшка особисто. Ні його колеги, ані він попри всю скандальність ситуації її не коментують. У НАБУ говорити на камеру про результати розслідування відмовились й відправили свою відповідь поштою. Тепер це провадження має гриф "таємно".

"Надати іншу інформацію щодо перебігу досудового розслідування не є можливим у зв’язку з необхідністю збереження таємниці досудового розслідування", - йдеться у відповіді.
Читайте також: Суд заарештував «депутата міськради» окупованої Євпаторії