Події
6 квітня 2018
МВС готується до деокупації Донбасу - Аваков
18 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».
news-image

Сили Міністерства внутрішніх справ України готуються до деокупації Донбасу та відновлення контролю над окупованими територіями на сході України. Про це у п'ятницю, 6 квітня, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з делегацією Американської ради із зовнішньої політики.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Сьогодні ми розглядаємо кілька варіантів розвитку сценарію на Сході. Ми розуміємо, що звільнення території Донбасу та відновлення контролю над східним кордоном буде поліцейською операцією із залученням миротворчих сил, а не військовою. Сили МВС - поліція та гвардія - готуються до цього варіанту", - розповів очільник МВС.

Як повідомляв УНІАН, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» (реєстраційний номер 7163). За це рішення проголосували 280 народних депутатів.


Читайте також: Доба в АТО: 27 обстрілів, бойовики застосовують 120-мм міномети
Читайте також: Через залякування окупантів Крим залишили близько 40 тисяч українців, - МЗС