Суспільство
6 квітня 2018
Яка найкраща поза для сну
За словами експертів, треба спати на спині.
news-image

На здоровий сон впливає багато факторів – це і стрес, і продукти. Проте ключовим фактором все ж є поза, у якій ми спимо.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Як пише Independent, вчені з Медичного коледжу імені Альберта Ейнштейна визначили, що уникнути проблем зі сном, таких, наприклад, як апное (тимчасове припинення дихання), порушення кровообігу, біль в шиї і навіть жахи, вдасться за допомогою найсприятливішої для організму пози для сну.

За словами експертів, треба спати на спині. Така поза знизити біль в ділянці шиї і хребта і навіть знизить ймовірність печії.

Як навчитися спати на спині

Шелбі Харріс, фахівець з медичного сну і професор коледжу Альберта Ейнштейна, розповіла, як навчитися спати на спині. Експерт рекомендує розташувати подушки з обох боків тіла, а одну - між колінами. Цей метод дозволить не повертатися на бік під час сну.

Якщо це не допомогло, можна спробувати інший спосіб: пришити тенісний м'яч в підкладку верхньої частину піжами на той бік, на якому ви зазвичай звикли спати. У такий спосіб, під час рухів вночі дискомфорт не дасть вам перевернутися в улюблене положення.

Читайте також: Ryanair зайде в Україну на 2 місяці раніше і анонсував новий рейс