Суспільство
7 квітня 2018
У Києві затримали пару, яка крала бронзові фрагменти фонтана
На Поштовій площі правоохоронці затримали двох зловмисників.
news-image
У Києві на Поштовій площі правоохоронці затримали двох зловмисників, які викрали бронзову плитку зі скульптурної композиції біля фонтана.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, передає «Є!».

Близько 03:40 під час патрулювання поліцейські помітили осіб, які знімали бронзову плитку біля фонтана. Правоохоронці відразу підійшли до них та побачили, що правопорушники вже відкрутили кілька фрагментів з кольорового металу. Тож на вулицю Петра Сагайдачного прибула слідчо-оперативна група територіального управління поліції, яка задокументувала подію, - йдеться у повідомленні.

Як розповів начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко, за допомогою заздалегідь заготовлених інструментів зловмисники відірвали дев’ять металевих плиток зі скульптури. Викрадені речі вони складали у сумку і, як пізніше зізналися, планували їх продати.

Правоохоронці з'ясували: затримані 24-річна жінка та 33-річний чоловік вже були засуджені за злочини, пов'язані з наркотиками, та звільнилися з місць позбавлення волі.

За фактом їх неправомірних дій розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі готуються матеріали на оголошення повідомлення про підозру у вчиненні злочину та обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Фігурантам загрожує до п’яти років позбавлення волі.