Суспільство
7 квітня 2018
За прикладом Німеччини: у ЗСУ з'явиться новий рід військ
В Україні може з'явитись окремий медичний рід військ.
news-image

У Збройних Силах України очікують поповнення – планують створити окремий медичний рід військ.

Такий рід військ в Україні може з'явитись за прикладом Збройних сил Німеччини.

Про це розповів начальник Головного військово-медичного управління – начальник медичної служби ЗСУ України – полковник медичної служби Ігор Хоменко, інформує "Главком", передає «Є!».

Він підтвердив, що приклад реформування взятий з медичної служби збройних сил ФРН.

За словами Хоменка, було вивчено чимало систем в інших арміях, проте система Бундесверу, видається найбільш підходящою для України.

Ми вивчили більшість систем союзників, але на поточному етапі та на перспективу для нас найбільш короткий шлях – це, дійсно, система Бундесверу, яка була обрана у співпраці з іноземними радниками, – розповів Ігор Хоменко.

Полковник медслужби зазначив, що українська система на 100% не копіюватиме німецьку, а лише використає її основні принципи

Єдиний орган управління медичним забезпеченням, єдина вертикаль підпорядкування, медики будуть відповідати за медичне забезпечення, від них відійдуть невластиві їм функції, – пояснив начальник медичної служби ЗСУ України.

На сьогодні у ЗСУ понад 20 тисяч медиків. Якщо буде створений окремий рід військ, то туди увійде приблизно 25 тисяч військовослужбовців.

За прогнозами медичну реформу в українській армії планують втілити до 2021 року.