Суспільство
8 квітня 2018
Щонайменше 70 людей загинуло внаслідок хіматаки в Сирії, сотні постраждали
Унаслідок хіматаки постраждали сотні людей.
news-image
Увечері 7 квітня в Сирії сталася чергова хімічна атака, повідомили волонтери та рятувальники.

Волонтерська організації "Білі шоломи" написала у Twitter, що вертоліт скинув бочку з хімічною речовиною на місто Дума в сирійській провінції Східна Гута, передає «Є!».

Зазначають, що 40 осіб, переважно діти і жінки, загинули, ще сотні постраждали.

Пізніше організація повідомила, що кількість загиблих збільшилася до 70.

Цілі сім'ї знайшли задушенними у підвалах.

В одному з останніх твітів "Білі шоломи" повідомили, що кількість загиблих сягає 100 осіб, ще 1000 постраждали.

Організація "Медіа-центр Гути" написала у Twitter, що внаслідок хіматаки з використанням зарину загинуло 75 мирних жителів, ще 1000 постраждали.

Організація повідомляє, що вертоліт, який скинув на Думу бочку з хімречовиною, належав сирійським військам. 

Представник Спілки медичних благодійних організацій, яка базується у США, повідомила BBC, що в лікарні у Дамаску підтвердили загибель 70 осіб.

За її словами, люди надходять із судомами, у них із рота йде піна. Це може свідчити про отруєння нервово-паралітичним газом або сумішшю нервово-паралітичного газу і хлорину.

Дума є останнім містом у Східній Гуті, яке утримують повстанці. Місто перебуває в облозі сирійських урядових сил, підтримуваних Росією. BBC зазначає, що 6 квітня Думу почали інтенсивно бомбити після того, як зірвалися переговори між повстанцями та представниками Росії. Коаліція сирійських повстанців "Джейш аль-Іслам" хотіла добитися, щоб її членам дозволили залишитися в Думі як місцевим силам безпеки.