Події
9 квітня 2018
Як рятувати організм від переїдання на свята: прості поради
Багато рухайтеся – це допоможе травному тракту активніше працювати.
news-image

Стриматися від переїдання у свята – важко, а особливо таке завдання ускладнюється в гостях у батьків і бабусь.

Дієтолог Тіана Фіалкова опублікувала на своїй сторінці у Facebook нагадала прості поради, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Пийте води більше, аніж зазвичай, до 3 – 4 літрів. Святкова їжа солоніша, у ній більше білка, жиру, цукру, тому і води потрібно організму більше.

Багато рухайтеся – це допоможе травному тракту активніше працювати, а їжа в кишечнику не буде залежуватися довше, аніж потрібно.

Щедро поливайте всю білкову та овочеву їжу лимонним соком або закусуйте лимоном після і в процесі їжі.

Вживайте сорбенти! Підійдуть ентеросгель, вугілля, полісорб, мукофальк, біла харчова глина. Їх можна приймати кілька разів в день і при необхідності до/після прийому їжі.

Вживайте креон. Цей ферментний препарат потрібен любителям складних поєднань: спиртне+жирні тваринні продукти, кондитерські вироби. Його слід вживати під час їжі.

Пийте тепло-гарячі напої до застілля за 30 –20 хвилин. Для цього підійдуть, наприклад, ромашковий та м'ятний чай. Це потрібно, щоб заздалегідь підготувати травний тракт до складної їжі і не викликати спазми в жовчовидільній системі.

Починайте прийом будь-якої їжі з салату, тоді разом з овочами щільна їжа швидше буде проходити по відділах шлунково-кишкового тракту. Також зменшиться ризик переїсти щільнішою їжею, адже з салатом ви довше жуєте, розтягує час трапези і центр насичення має шанс спрацювати вчасно.

Їжте солодкі та борошняні вироби окремо від білкових.



Читайте також: Дієтологи заборонили їсти вівсянку зранку