Суспільство
11 квітня 2018
Пенсія для військових не переглядалася 10 останніх років
Урядом було ухвалено рішення щодо перерахунку військових пенсій, щоби не чекати законопроект.
news-image

За 10 останніх років пенсія для військових не перерозраховувалась. Про це в ході селекторної наради щодо перерозрахунку пенсій військовослужбовцям повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна, пише «Є!».

"Урядом було ухвалено рішення щодо перерахунку військових пенсій, щоби не чекати законопроект. Ми знаємо, наскільки важка ця проблема. За 10 останніх років вона (пенсія, - ред.) не перерозраховувалась. Перерахунок пенсій проводиться з 1 січня 2018 року. Це знайшло відображення у певному розпорядженні. Цей перерахунок має свою специфіку. Процедура перерахунку для військових пенсіонерів має свою специфіку", - повідомив Розенко.

Він зазначив, що певні затримки є в усіх ланках.

"Станом на сьогоднішній день в повному обсязі надійшли довідки про перерахунок від Нацгвардії, від Міноборони, від МВС, найменше довідок надійшло від СБУ та УДО. Приблизно з 544 тисяч пенсіонерів військових маємо довідки лише від 540 тисяч. Лише 72% оброблено отриманих довідок, що вже надані. Біля 316 тис. пенсіонерів наразі вже отримують відповідні підвищення і свої повноцінні військові пенсії", - повідомив віце-прем'єр-міністр.

За його словами, до 1 травня мають бути перераховані всі пенсії.

"Ми маємо до 1 травня перерахувати всі пенсії військовим пенсіонерам, а також мають бути здійснені виплати в повному обсязі", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше сьогодні Розенко повідомив, що для перерахунку пенсій військовим на рік потрібно майже 8 млрд гривень.

Читайте також:У Пенсійному фонді розповіли, які нововведення чекають на українців у квітні