Події
12 квітня 2018
Росіяни знову літають до Єгипту
На перший рейс продано практично всі квитки.
news-image

Перший за два з половиною роки літак із Москви прибув у четвер до міжнародного аеропорту Каїра. Як повідомляє ТАСС, лайнер "Аерофлоту" вилетів із "Шереметьєва" з 15-хвилинною затримкою, але прибув до Каїра на 10 хвилин раніше розкладу, о 00:15 за місцевим часом (01:15 мск), передає «Є!» із посиланням на УП.

За даними джерел агентства, на перший рейс продали практично всі квитки. На зворотний рейс із Каїру до Москви забронювали більше половини квитків.

Авіасполучення між Єгиптом і Росією Москва припинила в листопаді 2015 роки після катастрофи над Сінаєм літака російської авіакомпанії "Когалимавіа", що летів із Шарм-еш-Шейха до Санкт-Петербурга. Тоді загинули всі 217 туристів і 7 членів екіпажу. ФСБ кваліфікувала той випадок як теракт.

Для поновлення авіасполучення Росія вимагала від Єгипту серйозного посилення заходів авіаційної безпеки.

Тепер у другому терміналі каїрського аеропорту для тих, хто відбуває до Москви, обладнали окремий вихід, щоб рейси "Аерофлоту" і Egypt Air могли перевіряти співробітники авіабезпеки з Москви, які працюватимуть у Каїрі постійно.

Приймати літаки єгипетського національного перевізника буде, як і раніше, третій термінал, який закріплений виключно за Egypt Air.

Другий термінал головної повітряної гавані Єгипту вважається на даний момент найбільш сучасним і технічно оснащеним. Його відкрили в 2017 році після повної модернізації.

Читайте також: Фінляндія видала всі дозволи на будівництво «Північного потоку-2»