Світ
12 квітня 2018
Шанси знайти живим зниклого в Альпах німецького мільярдера мізерні
Порятунок мільярдера ускладнюють погодні умови.
news-image

В Альпах тривають пошуки глави німецького холдингу Tengelmann Group Карла-Ерівана Гауба, який зник на гірськолижному курорті Церматт у Швейцарії в суботу, однак шанси знайти його живим – падають. Як повідомляє видання Berliner Morgenpost, на четвер запланована нова пошукова місія, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Порятунок мільярдера ускладнюють погодні умови – на четвер метеорологи прогнозують сильний вітер і сніг у зоні пошуків.

Як довго триватиме пошуково-рятувальна операція, вирішуватиме родина зниклого. Вартість одного дня пошуків з вертольотом складає понад 25 тисяч євро.

"Після трьох-чотирьох днів потрібно усвідомлювати, що шанси вижити істотно падають", - зазначив голова рятувальників гірськолижного курорту Церматт Анйан Труффер.

Зниклий бізнесмен був дуже вправним і досвідченим лижником і альпіністом. Він мав з собою спеціальний пристрій, який дозволяє відшукати лижника, якщо той потрапив під снігову лавину. Із зарядженими батареями пристрій може випускати сигнали протягом двох тижнів.

За словами Труффера, рятувальникам якось вдалось знайти зниклого лижника живим через шість днів, однак у нього був теплий одяг і спальний мішок. Гауб же запланував короткий маршрут і був у легкому одязі.

7 квітня 58-річний мільярдер, чия сім'я вважається однією з найзаможніших у Німеччині, поїхав до піку Кляйн-Маттергорн з готелю в швейцарському Церматті - з того часу він зник.

Tengelmann Group, куди, зокрема, входить мережа будівельних магазинів OBI, володіє 73 компаніями з оборотом близько 30 мільярдів євро і понад 215 000 співробітників. Гауб очолює її з 2000 року.

Бізнес сім'ї Гауб був заснований в 1867 році. Його предки починали з імпорту кави і чаю та торгівлі товарами з колоній.