Події
12 квітня 2018
Савченко повезли в клініку на обстеження
За словами Віри Савченко, адвокати не супроводжують її сестру.
news-image

Народного депутата Надію Савченко, яку суд заарештував 23 березня терміном на 2 місяці, доправили із СІЗО до клініки для обстеження. Про це в ефірі "112 Україна" заявила її сестра Віра Савченко, передає «Є!»

"Мені інформацію надали в СІЗО, сказавши, що її вже відвезли до клініки СІЗО за її згодою, на обстеження, я так розумію. Буду сьогодні знову просити побачення, щоб зрозуміти, чим це закінчилося", - сказала вона.
"Я два дні намагаюсь з’ясувати і сьогодні домоглась зустрічі хоч із кимось із СІЗО, бо працівники, які беруть передачі, відмовлялись коментувати, і я так і не зрозуміла, що це за дії. Але, якщо правильно я розумію, це не "перевели", це доправили на обстеження за її згодою, як мені повідомили працівники СІЗО", - додала вона.

За словами Віри Савченко, адвокати не супроводжують її сестру, оскільки їх задіяно в інших процесах.

Зазначимо, що вчора співробітники СБУ влаштували обшук у квартирі Савченко.

Нагадаємо, 23 березня суд обрав Надії Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці без права внесення застави. Під час обрання запобіжного заходу нардеп оголосила голодування з 24 березня. Пізніше арешт підтвердив апеляційний суд.

Народного депутата Надію Савченко підозрюють у підготовці терактів у Верховній Раді та урядовому кварталі Києва. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має всі докази того, що Савченко планувала озброєний державний переворот, який призвів би до масових жертв серед мирного населення. Зокрема, за даними ГПУ, у планах був обстріл Києва з гранатомета. Крім того, її підозрюють у спільній із затриманим раніше Володимиром Рубаном підготовці замаху на президента України Петра Порошенка.

Читайте також: У порт Южний зайшов найбільший контейнеровоз в історії гавані