Політика
12 квітня 2018
«Вкрав велосипед»: соратник Путіна розповів, що дізнався причину «русофобії» Меркель
Екс-глава РЖД припустив, що канцлер Німеччини має "фобії".
news-image

Колишній керівник "Російських залізниць" (РЖД) Володимир Якунін вважає, що канцлер Німеччини Ангела Меркель відчуває неприязнь до росіян і впевнений, що дізнався причину цього. Про це він написав у своїй книзі "Підступна колія" (Treacherous Path), передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Якунін зазначає, що Меркель народилася в Східній Німеччині і добре говорить російською мовою, але на зустрічах з росіянами вона завжди спілкується через перекладача.

Екс-глава РЖД припустив, що канцлер робить так через "якісь фобії" і його здогади нібито підтвердилися під час розмови з Меркель.

"Вона привітала мене біля дверей приймальні і відразу заговорила зі мною російською. Вона сказала: "Пан Якунін, ви маєте рацію, я дійсно боюся говорити російською. Коли я була маленькою, радянський солдат вкрав у мене велосипед, і з тих пір я відчуваю почуття, яке, я вважаю, можна назвати неприязню по відношенню до росіян", - цитує Якунін слова Меркель.

Якунін десять років очолював РЖД і важається одним із найближчих соратників президента РФ Володимира Путіна.

У березні 2014 року Якунін потрапив до санкційного списку уряду США як очільник підприємства, яке забезпечувало постачання зброї членам терористичних організацій ДНР та ЛНР.

Читайте також: Дозвіл на «Північний потік-2» – це потужний удар по Україні – Парубій