Україна
13 квітня 2018
В університеті Чернівців розквітли магнолії (фото)
Саджанці яких завезені до Чернівців із Японії близько 80 років тому, зацвіли у ботанічному саду Чернівецького національного університету.
news-image

Перші магнолії, саджанці яких завезені до Чернівців із Японії близько 80 років тому, зацвіли у ботанічному саду Чернівецького національного університету. Про це пише «Є!» з посиланням на Радіо Максимум.

Зокрема, почали квітнути такі види як магнолія Суланжа, магнолія Кобус. Усього їх тут близько 20 сортів.

"Перші саджанці магнолій до нашого саду були завезені з Японії приблизно 80-90 років тому. І вже з тих дерев, які адаптувалися до наших умов, були розсаджені нинішні магнолії біля університету і тут, в нашому саду", − розповідає провідний фахівець ботанічного саду ЧНУ ім. Ю. Федьковича Олена Янчук.
В університеті Чернівців розквітли магнолії  - фото 240087
 

Доглядають за магноліями працівники ботанічного саду. Кажуть, що дерева вже добре адаптовані до наших умов і особливого догляду не потребують. 

"Коли бачимо, що посушлива погода тримається довго, тоді варто підливати дерево. Особливо у перші роки після висадки", − пояснила Янчук.
В університеті Чернівців розквітли магнолії  - фото 240088
 

Біля розквітлих університетських магнолій полюбляють фотографуватися туристи. Керівництво університету навіть змушено обгородити місце перед магноліями загороджувальною стрічкою, щоб туристи не ламали дерева та квіти.