Політика
14 квітня 2018
Україна підтримала військову операцію в Сирії: заява МЗС
Ракетні удари в Сирії.
news-image

Міністерство закордонних справ України заявило про солідарність держави з коаліцією на чолі зі США, яка завдала ракетних ударів по військових об’єктах у Сирії у відповідь на застосування Дамаском хімічної зброї.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України, передає «Є!».

Україна висловлює солідарність зі США, Великою Британією та Францією і підтримує дії союзників у відповідь на застосування Дамаском хімічної зброї в сирійському місті Дума, яке призвело до численних жертв серед мирного населення, – мовиться у повідомленні українського зовнішньополітичного відомства.

МЗС також звернуло увагу на "цілеспрямовану підтримку злочинів Дамаска зі сторони кремлівського режиму". Зазначається, що цей режим "своїми діями, у тому числі в Раді Безпеки ООН, послідовно унеможливлює вирішення конфлікту у Сирії відповідно до статуту ООН".

Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а особи, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності, – резюмували в МЗС.