Війна
15 квітня 2018
У Міноборони сповістили про додаткові повноваження ЗСУ після зміни формату АТО
Після переформатування АТО у ЗСУ з'являться додаткові повноваження.
news-image

Після того, як Антитерористичну операцію на Сході України буде переформатовано в операцію Об'єднаних сил, керівництво нею перейде Збройним силам України, відтак в українських військових з’являються додаткові повноваження щодо реагування на агресію.

Про це заявив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк на традиційному брифінгу, передає «Є!».

Після зміни формату АТО, яке Президент України анонсував на 30 квітня, керівництво переходить до Збройних сил України. Так, у ЗСУ з’являються додаткові повноваження щодо реагування на агресію, а частини та підрозділи Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Національної поліції та інші силові органи переходять в підпорядкування Збройних Сил України, – стверджує він.

Як нагадав представник оборонного відомства з посиланням на слова Порошенка, зараз АТО перебуває під керівництвом Служби безпеки України.

Взаємодія між СБУ та вищеозначеними підрозділами є абсолютно іншою ніж та, що є передбаченою в Законі про реінтеграцію Донбасу, – додав Гуцуляк.

Водночас прес-офіцер підкреслив, що відроджені Збройні сили України день за днем нарощують свій бойовий потенціал і бойові спроможності. Зокрема, за його словами, створено оперативний резерв військовозобов’язаних з бойовим досвідом та суттєво покращено забезпечення ЗСУ.