Політика
17 квітня 2018
Мей пояснила, навіщо Британія долучилась до авіаударів по Сирії
Уряд має право діяти швидко в національних інтересах.
news-image
Велика Британія брала участь в авіаударах у Сирії, бо це відповідає її національним інтересам.

Про це заявила прем'єр країни Тереза Мей у британському парламенті, передає  «Є!» посилаючись на "Радіо Свобода".

Дозвольте мені внести ясність: ми діяли, тому що в наших національних інтересах це робити… Наш національний інтерес – це запобігання подальшому використанню хімічної зброї в Сирії, а також підтримка та захист глобального консенсусу щодо того, щоб ця зброя не використовувалася... Ми діяли не тому що президент (США - ред.) Трамп попросив нас, – сказала Мей.

Вона зазначила, що уряд має право діяти швидко в національних інтересах, і тому військова операція була «не тільки правильною морально, а й легально».

Як відомо, в ніч на 14 квітня Велика Британія, США і Франція завдали високоточних ракетних ударів по об'єктах в Сирії, пов'язаних з хімічною зброєю. Головними цілями коаліції стали науково-дослідний центр у Дамаску, який пов'язують з виробництвом хімічної зброї, а також два склади хімічної зброї в провінції Хомс.

15 квітня постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі повідомила, що міністр фінансів США Стівен Мнучин 16 квітня оголосить про нові санкції проти Росії у відповідь на підтримку Москвою режиму Башара Асада в Сирії.