Резерви для підвищення мінімальної заробітної плати в Україні є вже на сьогодні, - Рева
За результатам економічного розвитку першого кварталу 2018 року буде розглянута можливість щодо перегляду розміру мінімальної заробітної плати в Україні.
news-image

Підстави та резерви для підвищення мінімальної заробітної плати в Україні є вже на сьогодні. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає ICTV, пише «Є!».

"Я вважаю, що резерви для підвищення мінімальної заробітної плати і підстави є вже сьогодні. Я вважаю, що це буде політичне рішення, якщо воно буде прийняте, буде ухвалене Кабінетом Міністрів, втілене у відповідний законопроект змін до державного бюджету і подане у Верховну Раду. Коли таке рішення буде ухвалене? Я так розумію, за результатами аналізу економічної ситуації Кабінетом Міністрів України для того, щоб розглядати у Верховній Раді", - прокоментував міністр соцполітики.

Водночас, він уточнив питання підвищення "мінімалки" до 4100 грн, яке було анонсовано раніше.

"У прикінцевих положеннях бюджету, пункті 19, записано, що за наслідками, за результатам економічного розвитку першого кварталу 2018 року буде розглянута можливість щодо перегляду розміру мінімальної заробітної плати в Україні", - зауважив Рева.
"Поки що таких результатів за наслідками першого кварталу немає, тому що дані офіційної статистики будуть трішки пізніше. Коли ми їх отримаємо в повному обсязі, тоді це буде розглянуто і буде прийняте відповідне рішення", - запевнив очільник Мінсоцполітики.

Читайте також:Розенко розповів про подальше підвищення мінімалки