Події
18 квітня 2018
Стартувала національна премія Global Teacher Prize Ukraine
ЇЇ започаткував арабський мільярдер Санні Варкі 2014-го.
news-image

Сьогодні, 17 квітня, стартував прийом заявок на участь у національній премії Global Teacher Prize Ukraine. Заповнити анкету або номінувати вчителя можна до 30 червня.

Інформує «Є!», з посиланням на gazeta.ua.

Українську премію ініціювала громадська спілка "Освіторія" за підтримки Міністерства освіти і науки. Мета премії – популяризація новаторських підходів в українській освіті та підняття престижу професії педагога.

"За кожною успішною людиною стоїть вчитель. За кожним Ілоном Маском, Вінстоном Черчиллем, Тарасом Шевченком стоїть той, хто допоміг розкрити їх таланти. Учні переможця Global Teacher Prize Ukraine 2017 Паула Пшенічки викладають у Гарварді. Вони працюють у наукових центрах Сполучених Штатів і Європи. Вплив одного учителя зростає у геометричній прогресії завдяки сотням його учнів. Ми шукаємо не просто вчителів-новаторів. Ми хочемо знайти тих, хто впливає своїми соціальними проектами на життя дітей. Наша мета – наголосити на важливості професії вчителя для майбутнього України та підняти її престиж", - розповідає Gazeta.ua голова громадської спілки "Освіторія", організатор та голова журі премії Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин.

Українська Global Teacher Prize пройде вдруге. Нинішнього року, окрім поїздки в Дубай на Global Education and Skills Forum 2019, переможець отримає 250 тис. грн. Минулоріч призовий фонд становив 100 тис. грн.

Торік на участь у конкурсі вчителі з усіх регіонів країни подали 632 заявки. Крім того, премія зібрала 2,5 тис. номінацій від учнів і батьків.

Торік переможцем Global Teacher Prize Ukraine став Пауль Пшенічка - учитель фізики з Чернівців. 47 років працює у школі. Він заснував школу-лабораторію для юних науковців.

Цього року Паул Пшенічка потрапив до рейтингу 100 найвпливовіших українців. Це вперше за 26 років незалежної України, коли вчитель опинився в такому рейтингу. Також за минулий рік в українців зросла повага до професії вчителя з 39% до 54%.

"Я закликаю усіх вчителів використати шанс на перемогу та визнання. Історії успіху цих вчителів можуть показати українцям, як змінюється життя їх дітей, а колег надихнути на нові підходи. Новій українській школі потрібні педагоги, які підготують учнів до викликів майбутнього. До того ж участь у премії робить українських вчителів частиною міжнародної спільноти освітян, а значить, дає можливість обмінюватись кращим досвідом та професійно зростати", - каже міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Global Teacher Prize — "Нобелівська премія" для вчителів. ЇЇ започаткував арабський мільярдер Санні Варкі 2014-го. Нагороду вручаєть за видатний внесок у професію вчителя. Призови становить млн. Національну премію в Україні ініціювала громадська спілка "Освіторія" у 2017-му.

Читайте також: Український школяр став чемпіоном світу з авіамоделювання