Суспільство
18 квітня 2018
Черги за біометричними паспортами почали скорочуватися
Протягом останнього місяця черга на персоналізацію закордонних паспортів біометричного зразка скоротилася більш як на 100 тисяч, зазначають у прес-службі Державної міграційної служби України.
news-image

Черги за біометричними закордонними паспортами почали скорочуватися, однак попит на них все ще залишається підвищеним, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Так, протягом останнього місяця черга на персоналізацію закордонних паспортів біометричного зразка скоротилася більш як на 100 тисяч, зазначають у прес-службі Державної міграційної служби України.

"Незважаючи на сталий підвищений попит на закордонні паспорти, черга на персоналізацію скорочується. Це стало можливим після введення в експлуатацію на Поліграфкомбінаті "Україна" додаткової лінії персоналізації документів, яку було придбано у 2017 році. Якщо у середині березня загальна черга на персоналізацію закордонних паспортів на Поліграфкомбінаті "Україна" складала близько 700 тисяч, то ранок 16 квітня черга складала 572 тисячі", - повідомили у прес-службі.

Водночас у ДМС наголошують, що попит на біометричні закордонні паспорти досі залишається великим, тоді як виробник все ще технічно неспроможний персоналізувати закордонні паспорти в таких обсягах. А тому радять туристам не планувати подорож за кордон (включаючи купівлю квитків, бронювання проживання тощо), не маючи на руках діючого паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

11 червня 2017 року почав діяти довгоочікуваний безвізовий режим України з Євросоюзом. Підвищений попит на закордонні паспорти біометричного зразка, необхідні для безвізового перетину кордону, спричинив серйозні затримки з видачею таких документів та великі черги за ними.

Читайте також:В Україні запустять екстрену службу «112»