Суспільство
18 квітня 2018
В Україні хочуть скасувати жовтий сигнал світлофора
Проаналізувавши останні резонансні ДТП, стало відомо, що всі вони пов'язані з проїздом на жовтий сигнал світлофора.
news-image

Кабінет міністрів України може скасувати жовтий сигнал світлофора на дорогах у зв'язку з випадками ДТП через проїзд на жовте світло, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк на своїй сторінці в Facebook. 

"Прем'єр-міністр підтримав моє звернення, і доручив Мінінфраструктури, МВС, Національної поліції, "Укравтодору" і Укртрансбезпеки опрацювати питання про скасування жовтого сигналу світлофора, і в разі необхідності винести відповідне питання на засідання уряду. Це дуже правильна ініціатива, тому що, проаналізувавши останні резонансні ДТП, що всі вони пов'язані з проїздом на жовтий сигнал світлофора. Деякі водії не хочуть розуміти і трактують це так, що одному ще можна, або іншому вже не можна, а потім гинуть люди!!!", - написав він.

За словами Лавренюка, багато країн у світі відмовляються від жовтого сигналу світлофора. Також він повідомив, що розпорядженням Кабінету міністрів України була створена урядова комісія з технічного розслідування дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася вчора в місті Кривий Ріг у Дніпропетровській області.

"До складу комісії увійшли представники Мінінфраструктури, МВС, Національної поліції, "Укравтодору" і Укртрансбезопасности і представники місцевих органів влади. Очолити цю комісію доручено мені. У нас є місяць, щоб детально розібратися в причині цієї жахливої аварії, в якій загинули 8 людей і травмовано 26, 4 у важкому стані, і зробити відповідні, а можливо і кардинальні висновки", - написав Лавренюк.

Читайте також:Жахлива ДТП на Одещині: загинула дитина

Читайте також:Кривава ДТП в Кривому Розі: повний список загиблих