Україна
18 квітня 2018
Росія проігнорувала пропозицію щодо обміну 23 росіян на українських заручників – Геращенко
Український представник у ТКГ наголосила, що прогресу в питанні звільнення заручників наразі немає.
news-image

На засіданні гуманітарної групи в Мінську українська сторона виявила готовність передати Росії 23 росіян, засуджених за злочини проти України, на українців, утримуваних в РФ, однак російські представники дану пропозицію проігнорували. Про це у Facebook повідомляє представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Ще раз наголосила на готовності української сторони якнайшвидше передати РФ 23 росіян, засуджених за злочини проти територіальної цілісності, в обмін на українців в РФ. Ми не отримали відповіді на цю пропозицію. Натомість, представники ОРДЛО продовжують включати цих росіян в свої списки як « ополченцев - жителей молодихых республик». РФ поки що не проявляє жодного інтересу до своїх громадян, засланих в Україну», - зазначила вона.

 Український представник у ТКГ наголосила, що прогресу в питанні звільнення заручників наразі немає. 

«Нам не підтверджують десятки наших громадян, не дають по ним інфо, натомість вперто вимагають віддати «беркутівців» і інших, непричетних до дій мінських угод. Тому тут будемо продовжувати роботу для пошуку компромісу і зближення позицій для результату», - підсумувала вона.


Читайте також: Захоплення пошти у Харкові: обвинуваченому продовжили арешт на 2 місяці
Читайте також: Організаторів фіналу Ліги чемпіонів в Києві звільнили від податків