Політика
19 квітня 2018
Україна прагне посилювати партнерство з Туреччиною – Климпуш-Цинцадзе
Під час зустрічі сторони обговорили стан та перспективи співпраці України та Туреччини.
news-image
Україна зацікавлена в інтенсифікації розвитку українсько-турецького стратегічного партнерства для досягнення конкретних результатів для обох держав.

Про це віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила під час зустрічі з головою Комітету з питань зовнішньої політики Великих національних зборів Туреччини Волканом Бозкиром, повідомляє Урядовий портал, передає «Є!».

Україна зацікавлена в інтенсифікації розвитку українсько-турецького стратегічного партнерства, спрямованого на досягнення вагомих конкретних результатів в інтересах наших держав. Особливу роль у цьому має відігравати співпраця на рівні парламентів обох країн, - зазначила віце-прем'єр-міністр.

Під час зустрічі сторони обговорили стан та перспективи співпраці України та Туреччини. Климпуш-Цинцадзе наголосила на тому, що Україна задоволена високою динамікою політичного діалогу між нашими країнами на всіх рівнях і сподівається на його посилення.

 Климпуш-Цинцадзе також підкреслила важливість підтримки Туреччиною територіальної цілісності та незалежності України та плідну співпрацю у міжнародних організаціях.

Вдячна Туреччині за підтримку як в ООН, так і в ПАРЄ у питанні захисту прав кримських татар... Особливо хочу наголосити, що ми високо цінуємо і особисту роль президента Реджепа Таїпа Ердогана у звільненні двох видатних представників кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна розраховує на підтримку Туреччини під час прийняття рішення у штаб-квартирі НАТО щодо проведення засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів в рамках Брюсельського саміту НАТО.

Волкан Бозкир підтвердив, що його країна і надалі залишатиметься надійним партнером України, і висловив задоволення тим рівнем діалогу, який нині є між державами. Він підкреслив, що Туреччина не визнає анексію Криму, а також зацікавлена в успішній реалізації євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України.

Ми розуміємо ваше прагнення отримати чіткі сигнали від ЄС. Проте, ви маєте бути терплячими та наполегливими, толерантними та рішучими (у стосунках з ЄС), – наголосив представник турецького парламенту.