Політика
20 квітня 2018
Порошенко пропонує позбавляти українського громадянства за участь у «виборах» в окупованому Криму
Законопроект опублікований на сайті парламенту.
news-image

У Раді зареєстрований президентський законопроект № 8297, який передбачає позбавлення українського громадянства за участь у голосуванні під час так званих "виборів" на території анексованого Криму. Законопроект опублікований на сайті парламенту, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Згідно з ним, отримання російського паспорта мешканцем Криму внаслідок анексії півострова - це не добровільне отримання українцем іншого громадянства. Але якщо житель Криму взяв участь у голосуванні на так званих "виборах", які проводила Російська Федерація на території Криму - вважається, що українець взяв інше громадянство добровільно. Крім того, участь у таких виборах - це підстава для позбавлення українського громадянства. Така норма стосується всіх громадян України, які скористалися виборчим чи іншим правом, наданим іншим громадянством.
Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада визнала "вибори" президента РФ в окупованому Криму нелегітимними. Верховна Рада закликала міжнародне співтовариство застосовувати додаткові санкції проти Російської Федерації і персональні санкції (обмеження) - проти осіб, причетних до організації та проведення незаконного голосування під час виборів президента РФ в тимчасово окупованих Криму і Севастополі, а також причетних до систематичних порушень основоположних прав і свобод людини на тимчасово окупованій території України.


Читайте також: Деяким футбольним фанатам дозволили безкоштовно їздити транспортом Києва
Читайте також: Нардеп Ігор Шурма знає, чому Супрун приїхала в Україну