Події
20 квітня 2018
15 дітей отруїлися на Луганщині, двоє – у реанімації у важкому стані
Вони приймали участь у дитячому заході, під час якого вони вживали заздалегідь виготовлені сніданки.
news-image

На Луганщині 15 дітей потрапили до лікарні з харчовим отруєнням. Двоє дітей перебувають у реанімації у тяжкому стані. Стан решти – середньої тяжкості.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

За словами очільника Луганської ОДА Юрія Гарбуза, було госпіталізовано 12 дітей. Однак згодом у поліції уточнили, що у лікарнях перебуває 15 дітей віком від 10 до 12 років. Їх доправили до лікарень Сєвєродонецька та Лисичанська після вживання їжі з одного з закладів громадського харчування.

Діти з різних міст та районів Луганської області були учасниками заходу, організованого благодійним фондом у Сєвєродонецьку. Вони приймали участь у дитячому заході, під час якого вони вживали заздалегідь виготовлені сніданки. Вже за кілька годин після вживання їжі 15 з 22 дітей було госпіталізовано.

Слідчими відкрито кримінальне провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 325 КК України "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням". Натепер поліцією проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення осіб причетних до скоєння вказаного правопорушення. Визначається точне коло потерпілих, які постраждали від отруєння.

Читайте також: ДТП на Прикарпатті: в автобусі були підлітки, які повертались із медогляду у військкоматі