Суспільство
21 квітня 2018
Весняний діловий форум у Львові зібрав понад дві сотні бізнесменів
Учасники Весняного ділового форуму.
news-image

У Львові говорили про бізнес та перспективи. У місті відбувся Весняний діловий форум. Головна тема цьогоріч – точка опори, передає «Є!».

Сьогодні аудиторія – керівники і власники компаній, які змінюють цю країну, створюючи нові місця, конкурентні продукти, показуючи, що вони є тими точками опори, на яких базується ця країна, – пояснив організатор заходу та керуючий партнер HD Partners Володимир Глащенков.

Для українських підприємців форум – ще й хороша нагода поговорити про колаборацію та розвиток бізнесів у неформальній обстановці.

Базою будь-якої підприємницької діяльності є довіра. Якщо вона є, то є розвиток. Якщо немає – то є біда. Тому оця довіра, вона може вибудовуватись, тільки коли є спілкування, коли обмін думками. І я це бачу на цьому форумі протягом дуже багатьох років, – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.
Весна – завжди пора чогось нового. Весняний діловий форум гарний тим, що дійсно можна в такому колі друзів, партнерів поговорити про те, що на нас чекає, – вважає директор із розвитку бізнесу компанії "Київстар" Євген Кражан.

Говорили на форумі про важливість інфраструктури, співпрацю міста й підприємств, середні та довготривалі перспективи розвитку бізнесу. А також про конкурентоспроможність, нові можливості та виклики перед підприємцями.

Є один виклик, який ми можемо здолати. Це інвестиції. Закордонні чи вітчизняні. Для цього маємо робити продукцію більш технічною, шукати нові шляхи, порівнювати власне із продуктами на глобальному ринку, – пояснив директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

Традиційно дискутували й про реформи та період змін в Україні.

Я не можу сказати, що створені добрі умови для нас. Наприклад, ми працюємо в цілому світі, для компанії, для того, щоб ми могли інвестувати в Україну. Я вважаю, що ще дуже багато треба зробити, перейти від декларацій до реальних утілень тих реформ, – розповів власник компанії "Міст Груп" Ростислав Кісіль.

Утім, кажуть підприємці, незважаючи на важкий період в історії українського бізнесу, саме такі обставини дозволяють створити конкурентоспроможну й сильну компанію.

Я би виділив топ-темою можливість бачити, незважаючи на труднощі, а може, навіть і завдяки тому, що вони є. Тому що будь-яка складна ситуація створює нові можливості. Коли все ідеально, коли все розвинуте, добитись успіху з нуля, або майже з нуля, надзвичайно важко, – вважає керуючий партнер Nexia DK Роман Білик.

Весняний діловий форум 2018 зібрав понад двісті фахівців.