Політика
11 лютого 2015
Клімкін: Ключовим моментом на переговорах буде передача Україні контролю над кордоном
Переговори будуть вестися в рамках Мінських домовленостей зразка вересня 2014 року, зазначає Клімкін
news-image

Ключовим моментом на переговорах, які відбудуться сьогодні в Мінську, буде передача Україні контролю над кордоном, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Громадське.ТВ".

"По-перше, переговори мають відбутися сьогодні ввечері в Мінську... Для мене ключовим сигналом у Мінську має стати, по-перше, спільне бачення щодо виконання всього пакету мінських домовленостей. Другий момент – нам потрібна готовність з російської боку працювати над всіма елементами мінських домовленостей. І по-третє – і це ключовий момент – ми повинні досягти реального припинення вогню разом з відведенням важкої артилерії, разом з контролем з боку ОБСЄ за цим процесом й елементами контролю над українсько-російським кордоном", - сказав міністр.

Нагадаємо, що сьогодні в Мінську має відбутися зустріч лідерів України, Росії, Німеччини та Франції з врегулювання ситуації на Донбасі.

Видання ZN.UA опублікувало копію проекту протоколу щодо врегулювання ситуації в Донбасі, переданого у вівторок увечері учасникам тристоронньої контактної групи в Мінську представниками "ДНР" та "ЛНР".

На думку джерел видання, під час намічених на сьогодні переговорів лідерів держав в "нормандському форматі" в Мінську, логіка російської сторони буде близька до логіки пропозицій, викладених у проекті Протоколу "ДНР" та "ЛНР": "спочатку дайте гроші, проведіть вибори, а потім вже закриємо кордон", що, очевидно, суперечить очікуванням Києва.