Суспільство
22 квітня 2018
Супрун прийшла у МОЗ і почала ламати схеми - Гройсман
Прем’єр-міністр навів приклади реалізованих проектів.
news-image
Уряд робить немало для зміни ситуації в системі охорони здоров’я.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал, передає «Є!» посилаючись на Укрінформ.

Говорять сьогодні, що лікарні в жахливому стані. І це правда. Але давайте скажемо і про те, що це стало можливим внаслідок недолугої політики минулих періодів, коли охорона здоров’я нікого не цікавила. А цікавив тільки контроль над закупівлями ліків – а це мільярди, і друга позиція – закупити обладнання і на тому ще вкрасти 30-50% (вартості).Прийшла Уляна Супрун і почала ці схеми ламати. А ми як уряд обрали шлях зміни системи охорони здоров’я, - зазначив Прем’єр.

Він наголосив, що питання розбудови лікарень та поліклінік, відповідно до норм українського законодавства, належать до повноважень місцевих органів влади усіх ланок, і їм нічого не заважає будувати нові амбулаторії, палати та операційні.

Кому належать поліклініки, лікарні? Місцевим органам влади, яким ми передали повноваження і ресурси. Що їм заважає зробити нормальну палату, операційну? Нічого! - сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр навів приклади реалізованих проектів будівництва нових лікарень, реалізації програм – передусім “Доступні ліки”.

Я надалі сконцентруюся на тому, аби зарплата лікарів зростала. Ми також вийдемо з програмою підтримки й розвитку екстреної медицини, - запевнив він.