Данилюк розповів віце-президенту Єврокомісії, на що піде транш ЄС
Данилюк підкреслив, що Україна постійно отримує велику підтримку ЄС.
news-image
Міністр фінансів України Олександр Данилюк під час робочого візиту до Вашингтона зустрівся з віце-президентом Європейської Комісії з питань євро та соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу Валдісом Домбровскісом.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає «Є!».

В рамках зустрічі обговорили питання четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС для України та умови для виділення першого траншу допомоги. Сторони підкреслили, що ці умови будуть відповідати пріоритетам розвитку української економіки та будуть направлені на зміцнення фінансової та економічної стабільності нашої країни, подолання корупції та продовження втілення структурних реформ, - зазначається в повідомленні.

Данилюк підкреслив, що Україна постійно отримує велику підтримку ЄС на шляху її перетворення на країну із стійкою економікою та стабільною фінансовою системою.

Нещодавнє схвалення Європейською Комісією четвертої програми макрофінансової допомоги є надзвичайно важливим кроком у підтримці нашими європейськими партнерами реформ в країні, - сказав він.

Домбровскіс, в свою чергу, зазначив, що Європейська Комісія позитивно оцінює зміни в Україні, що відбулися за останні роки. При цьому він підкреслив, що Україні необхідно завершити низку важливих реформ, які дадуть поштовх розвитку економіки та посилять боротьбу з корупцією.