Суспільство
22 квітня 2018
Донецьку фільтрувальну запустили - Авдіївці обіцяють дати воду
17 квітня було обстріляно колону автомобілів ДФС.
news-image
Донецька фільтрувальна станція поновила свою роботу, й Авдіївка до вечора отримає воду.

Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!».

За його словами, зранку працівники ДФС вийшли на роботу в супроводі спостерігачів та приступили до інсталяції обладнання. 

Як доповідають мені оперативні служби, станом на тепер вже запустили насоси і наповнюють водою резервуари ДФС. Після цього вода буде закачуватися на Авдіївку - до вечора централізована подача води місту має бути відновлена, - підкреслив Жебрівський.

17 квітня було обстріляно колону автомобілів ДФС, постраждали п'ятеро працівників підприємства. 18 квітня Донецька фільтрувальна станція зупинила свою роботу, через що було припинено подачу питної води до Авдіївки, частково - до Донецька і Ясинуватої, селища Червоний Партизан, сіл Крута Балка і Верхньоторецьке. Загальна кількість споживачів, які проживають в цих населених пунктах, перевищує 400 тисяч осіб.

Донецька фільтрувальна станція знаходиться в "сірій" зоні Донеччини. Забезпечує водою як українські території, так і окуповані.