Події
23 квітня 2018
Вселенський Патріархат підтвердив початок створення автокефальної церкви в Україні (відео) Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/politics/10090
Про це йдеться у комюніке Синоду Патріархату щодо чергового засідання 19-20 квітня.
news-image

Константинопольска православна церква (Вселенський Патріархат) підтвердила початок процедур щодо створення автокефальної церкви в Україні. При цьому Патріархат назвав себе "істинною материнською церквою" для Української православної церкви.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як передає ТСН, про це йдеться у комюніке Синоду Патріархату щодо чергового засідання 19-20 квітня, під час якого серед іншого обговорювалося питання автокефалії для української церкви. 

"Відповідно до Божественних і Святих Канонів, а також вікового церковного порядку і Святої Традиції, Вселенський Патріархат зацікавлений у збереженні загальноправославної єдності та турботи про Православні Церкви у всьому світі, особливо про Українську Православну Церкву, яка отримала від Константинополя спасительну християнську віру і святе хрещення. Таким чином, як істинна материнська церква, Вселенський Патріархат розглядав питання, що стосуються церковної ситуації в Україні", - йдеться у повідомленні.



 

Читайте також: Нардепи підтримали звернення Президента України до Вселенського Патріарха