Суспільство
23 квітня 2018
Рятувальники відновили водопостачання Авдіївки
Станом на 05:00 23 квітня водопостачання населення міста Авдіївка та сел Ласточкіно та Орлівка Ясинуватського району відновлено в повному обсязі.
news-image

Також воду отримали два села у Ясинуватському районі. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Станом на 05:00 23 квітня водопостачання населення міста Авдіївка та сел Ласточкіно та Орлівка Ясинуватського району відновлено в повному обсязі. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС України.

«22 квітня о 15:30 від диспетчера Авдіївського ВУ ВКГ КП «Компанія «Вода Донбасу» надійшло повідомлення про те, що о 15:10 відкрита засувка водогону з Донецької фільтрувальної станції (яка знаходиться в так званій «сірій зоні») на м. Авдіївка, проводиться заповнення системи та поповнення резервуару. Станом на 05:00 23 квітня водопостачання населення м. Авдіївка (22 000 чоловік), с. Ласточкіно та с. Орлівка Ясинуватського району (1500 чоловік) відновлено в повному обсязі», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 квітня в штабі АТО заявили, що незаконні збройні формування загострили ситуацію щодо Донецької фільтрувальної станції з метою тиску на українську сторону під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську. Згодом у МінТОТ заявили, що станція відновить роботу після того, як комунальне підприємство "Вода Донбасу" досягне угоди з Міжнародним комітетом Червоного Хреста  та Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ щодо супроводу працівників станції.

17 квітня автобус із працівниками Донецької фільтрувальної станції потрапив під обстріл, внаслідок чого п’ять осіб дістали поранень. Один співробітник знаходиться у критичному стані.

Згодом у КП "Компанія "Вода Донбасу" повідомили, що Донецька фільтрувальна станція призупинила роботу. Зокрема, припинена подача питної води до Авдіївки, частково Донецька та Ясинуватої, в селище Червоний Партизан, у села Крута Балка і Верхньоторецьке.

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер у контексті нещодавнього обстрілу автобусу з працівниками Донецької фільтрувальної станції назвав спрямовані напади проти цивільних неприйнятними. Офіційний Вашингтон також засудив обстріл працівників Донецької фільтрувальної станції, а також закликали Росію вивести війська з окупованого Донбасу.

Крім того, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ закликала сторони конфлікту на Донбасі надати гарантії безпеки, які потрібні для відновлення роботи Донецької фільтрувальної станції.

Читайте також:В ООН підрахували кількість загиблих через війну на Донбасі