Події
23 квітня 2018
Черкаси затягнуло їдким димом: горіла величезна купа автопокришок (фото)
Гасили пожежу майже 100 рятувальників, задіяли 12 одиниць техніки.
news-image

Під вечір у Черкасах на відкритому майданчику промислової зони спалахнула величезна купа старих автомобільних покришок.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"На території колишньої першої черги заводу Хімічного волокна в районі проспекту Хіміків працювало приватне підприємство із переробки старих автомобільних покришок. У технології переробки шин на важкі нафтопродукти використовувалися саморобні ректифікаційні колони та легкозаймисті розчинники. За попередньою інформацією, пожежа сталася через порушення технологічного процесу, зокрема, розгерметизацію однієї із ємностей з розчинником та його розливу на шини", - зазначили в управлінні ДСНС у Черкаській області.

Загалом, вигоріла купа покришок площею в 400 квадратних метрів. Гасили пожежу майже 100 рятувальників, задіяли 12 одиниць техніки.

"Рятувальникам вдалось зупинити поширення вогню на площі в 400 квадратних метрів, а також запобігти закипанню та розгерметизації п'яти ємностей з нафтопродуктами, в яких зберігалося 25 кубічних метрів мастила", - констатують у ДСНС.

Пожежу гасили майже дві години, повністю ліквідували о 17:45.

"На місці події працює дослідно-випробувальна лабораторія, а також мобільно-оперативна група Управління ДСНС", - ідеться в повідомленні.
Читайте також: Поліція покарала затриманого під Радою автомобіліста
Читайте також: Слідчий комітет Росії: остаточна кількість загиблих під час пожежі в Кемерові – 60