Війна
24 квітня 2018
Проведення нової хвилі мобілізації наразі не передбачається, - Полторак
В Україні в період з 18 березня 2014 до 19 червня 2015 відбулося шість хвиль мобілізації.
news-image

На сьогодні в Україні немає необхідності у проведенні нової хвилі мобілізації. Про це в інтерв'ю BBC News Україна заявив міністр оборони Степан Полторак, пише «Є!» з посиланням на РБК.

"Що стосується чергової хвилі мобілізації, то у нас сьогодні такої необхідності немає. Є кілька причин, і одна з них - це те, що нам вдалося провести серйозну роботу з резервом першої черги, тобто з людьми, які мають бойовий досвід. Вони вже приписані не тільки у військкоматах, але і у військових частинах", - зазначив Полторак.

За його словами, для резервних сил щорічно проводять навчально-методичні збори.

"Два-три тижні їх навчають у бригаді для проведення бойового злагодження. Ці люди готові протягом декількох днів стати до зброї - доукомплектувати підрозділи або сформувати нові частини і виконувати завдання", - підкреслив міністр.

Він також додав, що на сьогодні Міноборони чітко визначило чисельність людського ресурсу.

"Навчилися розраховувати і ризики при необхідності проведення мобілізації. Але ще раз хочу сказати, що такої необхідності я сьогодні не бачу", - заявив Полторак.

Відзначимо, в Україні в період з 18 березня 2014 до 19 червня 2015 відбулося шість хвиль мобілізації. Чергова хвиля планувалася на березень 2016 року, однак плани були скасовані через те, що Збройні сили поповнилися достатньою кількістю контрактників. Нагадаємо, раніше Полторак розповів деталі переходу до операції Об'єднаних сил на Донбасі.

За його словами, Міністерство оборони вже підготувало органи військового управління для виконання завдань у зоні проведення операції Об'єднаних сил.