Події
24 квітня 2018
РНБО проситимуть заборонити російським суднам заходити в українські річки
У нараді взяли участь представники Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ, Державної прикордонної служби, Служби зовнішньої розвідки, представництва Президента в АР Крим.
news-image

Міністерство інфраструктури України буде звертатись до РНБО щодо заборони входу російських суден у внутрішні водні шляхи України через високий рівень терористичних загроз.  Про це заявив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк у ході наради в Мінінфраструктури щодо судозаходів до закритих морських портів АР Крим та м. Севастополь, а також санкційних заходів, пов’язаних із будівництвом мосту через Керченську протоку, повідомляється на сайті міністерства, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

«Це неприпустимо, коли в час агресії з боку Російської Федерації по річках України, де знаходяться об’єкти критичної інфраструктури, ходять російські судна. Ми будемо ініціювати заборону ходу російських суден річками України», - підкреслив Лавренюк.

У нараді взяли участь представники Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ, Державної прикордонної служби, Служби зовнішньої розвідки, представництва Президента в АР Крим.

Учасники наради обговорили питання судозаходів до закритих морських портів АР Крим, перекриття Керченської протоки у зв’язку з будівництвом Керченського мосту та вимушеної взаємодії суден які прямують з/до портів Азовського регіону з Керченським морським торговельним портом. Лавренюк повідомив, що Міністерство інфраструктури передало Міністерству закордонних справ матеріали санкційного списку для подальшого долучення до міжнародного позову.

Заступник міністра наголосив на необхідності посилення взаємодії між всіма відомствами: 

«Нам необхідно максимально посилити заходи щодо виявлення несанкціонованих судозаходів у закриті порти Криму та притягнення до відповідальності. Міністерство інфраструктури проведе аналіз суден - порушників за країнами-прапорами та судновласників, із подальшим вжиттям заходів щодо таких порушників».

Читайте також:Країни G7 заявили про готовність посилити санкції проти Росії