Події
24 квітня 2018
Пожежа у таборі «Вікторія»: суд виніс вирок виховательці
Наталію Цокур (Янчик) визнали винною за частиною 2 ст. 137 КК України — неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей.
news-image

Виховательку дитячого табору «Вікторія», де у вересні 2017 року на пожежі загинуло троє дітей, ув'язнили строком на три роки умовно — з відтермінуванням на два роки.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Громадське.

Наталію Цокур (Янчик) визнали винною за частиною 2 ст. 137 КК України — неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей.

«Обвинувачена визнала в суді свою провину, у зв’язку з цим, судом було призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки», — повідомили в прес-службі.

Також виховательці на два роки заборонили займати посади, пов'язані з відповідальністю за пожежну безпеку.

Нагадаємо, виховательку одеського дитячого табору «Вікторія» Наталію Янчик 28 вересня звільнили з-під варти. Народні депутати Мустафа Найєм та Григорій Шверк під час судової апеляції взяли її на поруки. 

Раніше повідомлялося, що 12 січня суд залишив директора табору «Вікторія» Петроса Саркісяна під вартою на 2 місяці без права на заставу. На знак протесту Саркісян оголосив голодування. Табір вирішили закрити.

Пожежа в дитячому таборі «Вікторія» почалася в ніч на 16 вересня. Спочатку повідомлялося про загибель двох дітей унаслідок пожежі. Згодом, поліція знайшла фрагменти тіла ще однієї дитини.

3 жовтня прокуратура повідомила про підозру екс-заступниці міського голови Одеси Зінаїді Цвірінько.

11 жовтня суд обрав запобіжний захід екс-заступниці міського голови Одеси. Виховательку табору «Вікторія» звільнили з-під варти на поруки.