Події
24 квітня 2018
Киянка продавала дівчат у сексуальне рабство на Кіпр
Торгівля людьми сьогодні найбільш зростаючий чорний бізнес у світі із річним обігом у десятки мільярдів доларів.
news-image

Поліція затримала 25-річну киянку, яка перебуваючи у змові з іноземцями, вербувала молодих дівчат і відправляла до Республіки Кіпр у сексуальне рабство.

Про це пише прес-служба Національної поліції України, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Жертвами торгівлі людьми ставали дівчата, які перебували в уразливому стані та скрутному матеріальному становищі", – йдеться у повідомленні Національної поліції.

Зазначається, що після вербування зловмисниця цілодобово контролювала дівчат, допомагала зібрати необхідні документи, а також купувала квитки для виїзду за кордон.

Дівчатам навіть проводився детальний інструктаж стосовно мети поїздки, щоб уникнути проблем на кордоні.

На Кіпрі дівчата потрапляли в нелюдські умови життя, до них застосовувалось фізичне та моральне насильство, встановлювались шалені штрафи, які поступово втягували в боргову кабалу та унеможливлювали повернення жертв до України, – сказав начальник обласного Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Андрій Ткач.

Зазначимо, Україна з 90-х була постачальником живого товару. На жаль, українська поліція не надто тісно співпрацює із закордонними колегами. Адже торгівля людьми сьогодні найбільш зростаючий чорний бізнес у світі із річним обігом у десятки мільярдів доларів. А самі в Україні впоратися з цією проблемою не в силі. Притягувати винних до відповідальності в Україні теж не квапляться.

Лише минулого року перекрили 20 каналів, якими перевозили секс-рабів та ліквідували 16 злочинних угруповань. Вдалося врятувати 70 дорослих, яких вивозили у сексуальне та трудове рабство.

Читайте також: Плавна девальвація: банкір спрогнозував курс гривні до кінця року