Політика
25 квітня 2018
Трамп пообіцяв Ірану великі проблеми, якщо той відновить ядерну програму
Президент США Дональд Трамп пригрозив Ірану.
news-image
Президент США Дональд Трамп пригрозив Ірану "набагато більшими" ніж коли-небудь проблемами в разі, якщо Тегеран повернеться до своєї ядерної програми, згорнутої після досягнення Іранської ядерної угоди.

Про це глава Білого дому заявив у вівторок, коли зустрічався з президентом Франції Еммануелем Макроном, передає «Є!».

Якщо вони знову запустять свою ядерну програму, то матимуть набагато більше проблем, ніж раніше, - заявив американський лідер.

Одна із цілей візиту президента Макрона до Вашингтона, яку він не приховував, це домовленість про подальшу підтримку Спільного всеосяжного плану дій з Іраном (так званої Іранської ядерної угоди). Домовленість підтримали у липні 2015 року п'ять країн РБ ООН, у тому числі США, Росія, Китай, Франція, Велика Британія, а також Німеччина та ЄС. Угода передбачає припинення Іраном виробництва ядерного палива у військових цілях в обмін на скасування частини санкцій.

Президент Трамп у вівторок повторив свою позицію, що угода з Тегераном, досягнута за часів президента Обами, була "жахливою". Він також не відповів на запитання, чи мають намір США вийти з угоди, додавши, що це є предметом обговорення, в тому числі під час зустрічі з президентом Франції.