Події
26 квітня 2018
З рахунків Януковича-молодшого зникло 2 мільярди гривень
З арештованих раніше 2,6 млрд гривень, що знаходились на рахунках у «Всеукраїнському банку розвитку» близько 2 млрд грн вже виведено.
news-image

З «Всеукраїнського банку розвитку», який належав сину екс-президента Віктора Януковича Олександру, було виведено близько 2 млрд гривень.

Про це повідомляє «Економічна правда», пише «Є!».

Нещодавно у ЗМІ з’явилась інформація, що Печерський районний суд зняв арешт з рахунків компаній, які правоохоронці відносили до «орбіти впливу» Олександра Януковича.

Як стало відомо ЕП, з арештованих раніше 2,6 млрд гривень, що знаходились на рахунках у «Всеукраїнському банку розвитку» близько 2 млрд грн вже виведено. Решта коштів існує лише на папері.

Міністр МВС Арсен Аваков у 2015 році повідомляв про арешт 2,6 млрд гривень на рахунках ВБР. Проте зараз цих коштів на рахунках у ВБР вже немає.

«Коли суди зняли арешти з рахунків компаній, кошти було переведено до інших банків», – заявив співрозмовник ЕП, який знайомий з ситуацією в банку.
«Наразі на рахунках банку з пов’язаних з Януковичем коштів знаходиться – 559 млн гривень. Ці кошти знаходяться у 9-й черзі акцептованих вимог кредиторів. Проте ці кошти існують лише віртуально, оскільки активів банку не вистачить на задоволення вимог кредиторів 9-ї черги», – йдеться у статті.

За версією слідства, у 2013-2014 роках службові особи «Всеукраїнського банку розвитку» з метою отримання державних коштів незаконно кредитували «Донецьку залізницю», «Львівську залізницю», «Одеську залізницю», «Південно-Західну залізницю», «Південну залізницю» і «Придніпровську залізницю».

Загальна сума незаконних кредитів становила понад 2,5 млрд грн. 

Читайте також:Як розбагатіли українські міністри за 2017 рік