Політика
27 квітня 2018
ПАРЄ ухвалила резолюцію про протидію гібридній війні
Ар'єв: Це вже друга за тиждень резолюція, із тих, що я готував, спрямована на боротьбу з інформаційними атаками джерел гібридних воєн.
news-image

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію з доповіді про протидію гібридній війні. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава української делегації, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Володимир Ар'єв, передає «Є!».

Знову успіх у ПАРЄ – ухвалена резолюція по доповіді щодо протидії гібридній війні. Я був співдоповідачем у цьому питанні і готував документ за участю таких фахівців, як Євген Федченко, Євген Магда та Якуб Каленський, – написав Ар'єв.

За його словами, ПАРЄ "закликала протидіяти всім проявам гібридної війни, у тому числі ліквідувати юридичні прогалини та координувати зусилля у протидії цьому новому явищу".

У документі Асамблеї йдеться: "ПАРЄ із занепокоєнням відзначає, що сьогодні держави все частіше стикаються з явищем "гібридної війни", що створює новий тип загрози на основі поєднання військових та невійськових засобів, таких як кібератаки, кампанії масової дезінформації, у тому числі фальшиві новини, зокрема в соціальних мережах, порушення комунікацій та інших мереж та багато інших".

Асамблея також висловила стурбованість щодо численних випадків масових кампаній із дезінформації, "спрямованих на підрив безпеки, громадського порядку та мирних демократичних процесів".

Це вже друга за тиждень резолюція, із тих, що я готував, спрямована на боротьбу з інформаційними атаками джерел гібридних воєн, головним із яких є Росія. У ній, окрім стурбованості, є цілком конкретні звернення. Закликати Москви до чогось – марна справа. Треба об'єднувати зусилля здорової частини світу для лікування від інформаційної інфекції російського виробництва, – переконаний глава української делегації.