Події
28 квітня 2018
На Херсонщині викрили виробництво фальсифікованого елітного вина на експорт
Рішенням суду на вилучені підакцизні товари накладено арешт.
news-image
Працівники податкової міліції ГУ ДФС у Херсонській області спільно із співробітниками управління патрульної поліції викрили незаконне виробництво вина, фальсифікованого під відомі французькі та іспанські торгові марки.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України, передає «Є!».

В рамках проведення операцій "Акциз – 2018", "Рубіж – 2018" та розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 204 КК України було встановлено, що виробничі потужності одного із підприємств області, яке виготовляє підакцизну продукцію, використовуються групою осіб для незаконного масового виробництва та збуту фальсифікованих алкогольних напоїв (в т.ч. їх експорту до країн ЄС та США). При цьому фігуранти не мали жодних дозвільних документів на право виготовлення, зберігання, транспортування та збуту підакцизних товарів, - йдеться у повідомленні.

На підставі ухвал суду проведено обшуки на виробничих потужностях, що використовувалися фігурантами, та в контейнері з готовою продукцією, призначеному для експорту до США, що знаходився на території митного посту "Херсон-Центральний".

За результатами обшуків з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 6420 пляшок фальсифікованого французького та іспанського вина вартістю більше 3,3 млн грн.

Окрім того, було задокументовано та припинено факт незаконного митного оформлення фальсифікату з наклеєними етикетками відомих іноземних торгових марок та його розповсюдження по території України через мережу Інтернет.

Рішенням суду на вилучені підакцизні товари накладено арешт.

Тривають слідчі дії.